24h squasha 2017

13 Feb 2017

24hSQ report 2017

Seznam playerjev in donatorjev 24hSQ

Veteransko squash državno prvenstvo 2016

24 Mar 2016

V soboto 19. marca 2016 je v Vogu centru potekalo Veteransko državno prvenstvo v squashu, ki je namenjeno igralcem in igralkam starejšim od 35 let.
Udeležilo se ga je 20 igralcev iz vse Slovenije in zastopane so bile vse štiri starostne kategorije (35-40 let, 40-45 let, 45-50 let in nad 50 let). Najštevilčnejšo udeležbo je imela kategorija od 45 do 50 let.
Udeleženci Veteranskega državnega prvenstva so bili sami dobri, izkušeni squashisti, ki imajo za samo že kilometre igranja squasha in prikazali so dvoboje, vredne ogleda 🙂
Državno prvenstvo se je začelo ob 13h, zadnje tekme pa so bile odigrane ob 21h. Vsi dvoboji so se odigrali na tri dobljene sete.

Končni vrstni red v posamezni kategoriji:

35-40 let:
1. mesto: Jani Makovec
2. mesto: Andrej Sosič
3. mesto: Saša Kukič
4. mesto: Goran Nedić
5. mesto: Grega Kozinc

40-45 let:
1. mesto: Jurij Jakše
2. mesto: Tomaž Guzelj
3. mesto: Boštjan Slemenšek
4. mesto: Tomaž Čampa

45-50 let:
1. mesto: Goran Vučković
2. mesto: Damjan Adlešič
3. mesto: Primož Osrečki
4. mesto: Goran Djukič
5. mesto: Peter Arčon
6. mesto: Tomaž Pečjak
7. mesto: Aleš Merčun

nad 50 let:
1. mesto: Zoran Repija
2. mesto: Mitja Sax
3. mesto: Goran Miličević
4. mesto: Maks Bombek

Spet bilo je prijetno squash druženje 🙂 Hvala vsem za udeležbo.

 

24h squasha 2016

26 Jan 2016

Že deveto leto zapored (začetek sega v leto 2007) je v VOGU centru potekal zanimiv in zabaven dogodek 24h squasha. Tradicionalen dogodek se je začel v petek 22.1.2016 ob 20h in končal v soboto 23.1.2016 ob 20h.
Dogodka se je udeležilo precej ljudi, ki so vztrajali vseh 24h ur. Nekaj pa je bilo takih, ki so se dogodku pridružili le za nekaj ur.

Igralci in igralke ter gledalci-navijači so v petek komaj čakali, da bo ura osem zvečer, ko bodo lahko otvorili 24h squasha in začeli preganjati squash žogico sem ter tja po igrišču. Žogica je poskakovala vseh 24 ur, niti za trenutek igralci in igralke niso prenehali z igranjem, gledalci pa s trobljenjem na hrupne navijaške rekvizite.

Celoten dogodek ni le športnega ampak tudi zelo družabnega značaja in vsako leto pritegne veliko igralcev in gledalcev. Lahko rečemo, da resnično zaradi svojega družabnega značaja poveže ljubitelje squasha. Vsak udeleženec 24h squasha je prejel tudi spominsko majico.

Vseh 24 ur je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo. Od pijače je bilo na razpolago sponzorsko reklamno Kranjsko pivo.
Hrano pa smo delno pripravili sami, delno pa so nam pomagali prijatelji, lastniki poznanih kranjskih restavracij. Prvi večer smo jim pripravili enolončnico, za lačne igralce in igralke pa je poskrbel tudi lastnik mehiške restavracije Cantina Maria s slastnimi mehiškimi dobrotami. Za zajtrk smo pripravili ‘šmorn’ in tople sendviče, za kosilo srnjakov golaž, za večerjo pa je poskrbela picerija Tonač s picami.

10 let Squash kluba Kranj

18 Jan 2016

19. Decembra 2015 je v VOGU centru potekal rekreativen squash turnir, ki smo ga popestrili s praznovanjem 10. obletnice delovanja Squash kluba Kranj.

Turnirja se je udeležilo 6 igralcev in 2 igralki. Pomerili so se v dveh skupinah s po štirimi igralci. Najboljša dva iz posamezne sklupine sta se uvrstila v polfinale. Tretje mesto si je priigral Tomaž Pečjak, drugo mesto Miha Peteh, zmaga pa je šla v roke nepremagljivemu Juriju Jakšetu. Vsi trije so prejeli medalje.

Na dogodku je bilo tokrat še prav posebej poskrbljeno za hrano. Za glavno jed plošča pršuta s sirom in olivami ter pečenice in zelje. Za sladico pa torta, ki so jo izdelale Vita, Brina in Nataša, ter še torta v obliki squash žogice, ki jo je izdelala Marja Jenko.

Celoten dogodek je potekal v prijetnem vzdušju.

 

Ekipno državno prvenstvo v squashu 2015

13 Apr 2015

V soboto 4.4.2015 se je v Rekreacijskem centru Vogu odvijalo Ekipno državno prvenstvo v squashu 2015 (moški). Za naslov ekipnega državnega prvaka se je potegovalo 7 ekip iz petih različnih Squash klubov. V vsaki ekipi so bili prijavljeni 4 igralci, le v ekipi iz Škofje Loke so fantje igrali v postavi brez rezervnega igralca.

V boju za 3. mesto je bila močnejša ekipa Squashland 4 pred ekipo Squashland 5. V težko pričakovanem finalu pa sta se pomerili ekipi Konex in ASP Lesce. Tekma je bila zelo napeta, saj je prvo igro dobil Rožle Langus (ASP Lesce) proti Klemenu Kristanu (Konex) z rezultatom 3:1, v drugi tekmi pa Martin Mošnik (Konex) ni imel težav z Alešom Štendlerjem (ASP Lesce). Odločilna je bila tretja tekma med Andrejem Sosičem (Konex) in Matjažem Eratom (ASP Lesce). Oba sta pokazala ogromno mero borbenosti in vztrajnosti, njuna tekma pa je imela tudi največ navijačev, ki so glasno navijali vsak za svojega favorita. Na koncu je slavil izčrpani Andrej Sosič s 3:1 in tako ekipi Konex zagotovil ohranitev naslova Ekipnega državnega prvaka.

Turnir je tekel ‘kot po maslu’ v prijetnem in družabnem vzdušju.

Končni vrstne red:

1. Konex
2. ASP Lesce
3. Squashland 4
4. Squashland 5
5. SK Škofja Loka 1
6. ASP Jesenice
7. SK Igraj Sevnica

Galerija